Als u 2 uur bij ons komt varen dan is het Rondje Meerland wat voor u. Deze vaarroute leidt u over het Oldambtmeer, door woonwijk Het Riet van Blauwestad en om het schiereiland Meerland, waarop het laatste hoogveengebied van de provincie Groningen te vinden is.

Woongebied Het Riet Blauwestad

U start het Rondje Meerland uiteraard bij ons in Jachthaven Midwolda. Van daaruit vertrekt u in Zuid-Oostelijke richting naar woongebied Het Riet van Blauwestad. In dit woongebied vindt u mooiste huizen van Blauwestad. De architectuur is erg divers, van moderne kubus tot rietgedekte villa.

Huningameer en Meerland

Eenmaal terug op het Oldambtmeer vaart u op de plek waar heel vroeger het Huningameer lag. Naar dit 15e Eeuwse meer is ons moederbedrijf Watersportbedrijf Huninga’s vernoemd. U passeert de Vlintenberg, een schiereiland dat in de toekomst zal worden klaargemaakt voor recreatie. Het Meerland ziet u nu al aan uw rechterhand. U nadert nu de Zuiderringdijk, een straatnaam die is overgebleven uit de tijd dat het Huningameer werd drooggelegd. De brug waar u onderdoor vaart heet de Kanaaljuffer. Als u rechtsaf slaat en uw route in Westelijke richting vervolgt ziet u links de woonwijk De Wei van Blauwestad en rechts het hoogveengebiedje Meerland. U kunt in plaats van rechts ook links aanhouden. Dan vaart u midden door woongebied de Wei van Blauwestad en komt u iets zuidelijker weer op het Oldambtmeer uit.

Oldambtmeer

Via bruggen "Watersnuffel" of "Vuurjuffer" komt u weer op het Oldambtmeer. Wist u dat dit meer met zo’n 800 hectare het op een na grootste meer van Groningen is? U vaart nu in Noordelijke richting en passeert een versmalling in het meer. Deze stond niet op de oorspronkelijke tekeningen van Blauwestad. Er was echter een boer die zijn land niet wilde verkopen en daarom heeft men om zijn land heen gegraven. Uiteindelijk is het land onteigend en heeft men slechts een deel afgegraven.

Jachthaven en strand Midwolda

Uw eindbestemming is nu in zicht. Recht voor u ziet u de jachthaven en daar links van het grote zandstrand van Midwolda. Dit is een van de grootste recreatiestranden van de provincie Groningen. Eenmaal terug in de jachthaven verwelkomen we u op de steiger. We horen dan graag wat u van de vaarroute "Rondje Meerland" vindt.

Andere vaarroutes

Komt u langer dan 2 uur bij ons varen? Maak dan het Rondje Blauwestad (2,5 uur) of het Rondje Oldambt (7 uur). Iedere huurder krijgt van ons een routekaart mee aan boord. Hierdoor wordt verdwalen bijna onmogelijk.